Pitkien lenkkien aika

Pitkien lenkkien aika

Kahden kuukauden päässä, 15.5, on minulla kilpailukalenteriin merkitty Helsinki City Marathon. Viime vuonna juuri tähän samaan aikaan ilmoitettiin tapahtuman siirrosta lokakuulle. Tämän hetkinen koronatilanne sulkutiloineen on sellainen, että tuon tapahtuman pito toukokuussa tuntuu minusta epärealistiselta. Toivon kuitenkin, että olen väärässä. Vielä ei kilpailunjärjestäjiltä ole tullut mitään ilmoitusta mahdollisesta tapahtuman siirrosta, joten harjoittelen edelleen tätä toukokuun tähtäintä varten, joka on tämän vuoden päätavoitteeni. Huhtikuun lopussa kalenterissa ollut Aurajoen Yöjuoksu kuitenkin siirrettiin hyvissä ajoin juhannusta edeltävälle viikolle.

Helmikuun juoksukilometrini (64 km) jäivät reiluun puoleen tammikuisesta, mutta vastineeksi tuli vajaat 200 km hiihtoa, joista valtaosa hiihtolomaviikon Lapin reissulta. Heti tuon Äkäslompolon matkan jälkeen maaliskuun ensimmäisen viikon aikana tehdyillä lenkeillä ja harjoituksissa huomasin, että en ollut ollenkaan palautunut hiihtolomaviikon rasituksista. Tämä maaliskuun toinen viikko on ollut kuitenkin erilainen ja nyt tuntuu juoksun suhteen taas hyvältä.



Turun kävelytiet ovat jo hyvässä juoksukunnossa. Porukkaa oli
 myös tänään paljon liikkeellä, mikä ei tästä kuvasta tosin näy.

Tärkein treeni maratonharjoittelun kannalta on pitkäkestoinen hidasvauhtinen lenkki, noin 1,5 -2 tuntia peruskestävyyssykkeellä tehtynä. Minulla tuo tarkoittaa myös noin 6 min/km vauhtia. Tammi-helmikuussa tein tuon kestoisia lenkkejä 4 kpl ja ennen toukokuun (mahdollista) maratonia, olisi hyvä saada noita tehtyä vielä 4-5 kpl.

Tänään lähdin tekemään yhtä näistä jäljellä olevista pitkistä lenkeistä. Siitä tulikin sitten lopulta tämän vuoden toistaiseksi pisin lenkki! Alunperin tavoitteena oli 1 t 45 min, mutta juoksu sujui sen verran helposti, niin juoksin lopulta 21,4 km ja 2 t 10 min. Tuli siis samalla juostua tämän vuoden ensimmäinen puolimaraton!

Helmikuun viimeinen viikko meni näissä maisemissa hiihdellessä. Taustalla Kesänkitunturi.


Minusta tuntuu, että tämän hetkinen viikkotreeniohjelmani  on aika lailla kohdallaan eli 3 juoksuharjoitusta, joista yksi juoksukoulun normaalisti aika haastava harjoitus, yksi noin 45-60 min kevyt lenkki ja yksi pitkä lenkki. Lisäksi päälle yksi tunti tennistä sekä yksi lihaskuntotunti. Toivottavasti pääsen kevään kuluessa jatkamaan tällä samalla systeemillä! 

Mikäli sitten kävisi niin ikävästi, että tuo HCM peruuntuu tai siirtyy, niin onpahan juoksupohjat kunnossa ja sitten pitää keksiä ”plan B”.Virtuaalisesti en aio kuitenkaan maratontapahtumaa juosta, joten se on sitten joku loppukesän (esim. Paavo Nurmi marathon) tai syksyn tapahtuma.

Alla muuten tämänpäiväinen reittini. Tuli juostua myös Kakolanmäellä ja voin todistaa, että Funikulaari toimi, vaikka en sitä itse tänään käyttänytkään! Kauppatorin kansi oli myös edelleen rakennustyömaana. Olikohan Toriparkissa paljon autoja? :-)






Kommentit

Lähetä kommentti

Suosituimmat

Maratonin sijaan mäkitunkkausta ja tennistä

Taistellen maaliin HCM:llä

Treeniaikaa tuli lisää