Juoksukoulun kautta motivaatiota hakemaan

 Pitkän harkinnan jälkeen päätin ilmoittautua Turun Urheiluliiton juoksukouluun!

Tavoitteena on Helsinki City Maraton 15.5.2021 ja siellä neljän tunnin alitus. Edellinen neljän tunnin alitus tapahtui Amsterdamin maratonilla vuonna 2014 (3.45). Tuon jälkeen on mennyt yli neljä tuntia Helsingissä vuonna 2016 (4.06) ja Tallinnassa vuonna 2017 (4.09). Kaikkiaan olen juossut 15 täysmaratonia ja ennätys on Berliinissä v. 2013 juostu 3.38:57.

Onkohan minusta enää 57 vuotiaana juoksemaan alle 4 tuntia? Onko edes järkeä yrittää?

Tämän vuoden kisat ovat menneet kuitenkin hyvin. Olen pystynyt parantamaan aikojani verrattuna viime vuotiseen sekä puolimaratonolla että kympillä. Syynä varmaan on ollut se, että olen entistä enemmän juossut pitkäkestoisia lenkkejä.

Ensimmäinen juoksukoulukerta koostui luennosta "Kestävyysjuoksun perusteet" ja sen jälkeen tehdystä kevyestä lenkistä. Tuon luennon opetus oli 70-20-10. Eli 70% treenistä pitäisi olla kevyttä. Tuon lopputulema oli se, että olen mitä ilmeisemmin treenannut hieman liian kovaa tai ainakin liian vähän tuota kevyttä. Olisko tässä ratkaisu sitten siihen, että saadaan pohjat niin hyviksi, että tuo 4 tuntia alittuisi? Tässä on vielä 6,5 kk aikaa HCM:ään.

Ensi viikolla on tarkoitus tehdä tasotesti, joka kertoo lahjomattomasti sen missä mennään tällä hetkellä.

Tänään tein kevyen polkujuoksulenkin lähimaastoissa ja löysin uuden näköalakallion Friskalan lähimetsästä.



Kommentit

Suosituimmat

Maratonin sijaan mäkitunkkausta ja tennistä

Taistellen maaliin HCM:llä

Treeniaikaa tuli lisää