Tonnia tavoittelemassa

Tonni täyteen vai ei?

Tänään tuli juostua kauniissa aurinkoisessa säässä, mikä on aika harvinaista näin marraskuussa. Juoksin ns. jokivarsilenkin kotoa aina Aurajoen ylittävälle rautatiesillalle  asti ja sitten joen toista puolta kotia kohti. Mennessä oli mukava myötätuuli, mutta paluu oli vastatuuleen. Näkyipä tuolla yksi tyyppi juoksevan sortsit ja T-paita päällä. Minulla taas oli normaalien pitkien juoksukamppeiden lisäksi  hanskat ja päähuivi. Nyt olisi kehkä ilman niitäkin pärjännyt. Hanskat olivat ainkin tänään turhat. Tuo jokivarsilenkki on yksi suosikkilenkeistäni sillä siinä on matkan varrella paljon katseltavaa esim.Turun Tuomiokirkko. Tämän lenkin pituus on n. 15 km ja tuohon käytin tänään vajaa 1,5 tuntia, sillä tärkeää on nyt kerätä peruskestävyyskilometrejä.

Turun Tuomiokirkko ja keltainen vaara

Sitten varsinaiseen asiaan. Enää vajaat kuusi viikkoa on tätä vuotta jäljellä. Saa nähdä saanko 1000 juoksukilometriä täyteen tänä vuonna! Tällä hetkellä (22.11.) on kasassa n. 870 kilometriä vuoden 2020 aikana juostua kilometriä. Paras vuosittainen juoksumäärä vuodesta 2010 lähtien on minulla 947 kilometriä vuodelta 2014. Tuon pitäisi ylittyä leikiten. Kymmenen vuoden keskiarvo on 736 kilometriä. Vuotta 2010 aikaisemmat tilastot ovat hämärän peitossa. Sellainen muistikuva kuitenkin on, että joku vuosi meni niukasti yli tonnin, mutta en ole siitä 100% varma, joten ehkä tässä ollaan tekemässä ennätystä.

Garminista saa hyvää statistiikkaa

Noin 130 kilometriä pitäisi siis saada kasaan viimeisen vajaan kuuden viikon aikana. Tuo tarkoittaa 20-25 km joka viikko. Jos katsoo alkuvuoden tahtiani eli noin 17 km viikossa, niin pitää parantaa siitä. Olen nyt kuitenkin juoksukoulun myötä innostunut juoksemaan n. 30 kilsan viikkoja, joten tuo pitäisi kyllä onnistua. Se edellyttää tietysti, että ei tule mitään vaivoja ja pysyy muutenkin terveenä.

Laitetaan siis tonni puhki tänä vuonna!


Iloinen lenkkeilijä jokirannassa



Kommentit

Suosituimmat

Maratonin sijaan mäkitunkkausta ja tennistä

Kisailua

Treeniaikaa tuli lisää