Tonni täynnä!

Tonni täyteen ja jopa vähän etuajassa!

Noin kuukausi sitten kirjoitin, että tavoitteena on saada tuhat juoksukilometriä täyteen tänä vuonna. No, tänään Hirvensalon Latokarin kohdalla tuo sitten toteutui. En muista, että olisin koskaan aikaisemmin näin paljon juossut vuoden aikana. Aika monta kertaa on tullut juostua 600-900 km vuodessa, mutta tämä taitaa olla nyt sitten tähän astisen juoksu-uran ennätysvuosi.

Tonni tuli täyteen Latokarin kohdalla

Mikäli en olisi aloittanut marraskuun alussa juoksukoulua, niin tonni olisi jäänyt haaveeksi. Viimeiset 7 viikkoa olen juossut 10-15 km enemmän viikossa kuin todennäköisesti muuten olisin juossut. Eli todennäköisesti olisin jäänyt jonnekin 900 km tasolle. Yleensä motivaatio hieman lässähtää syksyn pimeyden saapuessa, kun ei ole varsinaista pakkoa lähteä lenkille. Myös se, että olin jo ilmoittautunut toukokuun maratonille, pakottaa hankkimaan kunnon juoksupohjaa. Olen muutamana vuotena huomannut, että mikäli lisää kilometrejä liian nopeasti, alkaa tulla erilaisia vaivoja, jotka sitten estävät kunnon treenin.


Tonni täynnä!

Eilen pelästyin kunnolla, kun vasen polvi alkoi yllättäen oireilla. Portaiden kävely alaspäin sattui ja jalan suoristaminen myös. Juoksukirjan mukaan oireet olivat samat kuin nivelrikossa. Olin aivan varma, että nyt tulee pitkä tauko ja ensi kevään maratonista ei tule mitään. Marjukka kuitenkin sanoi, että ota nyt ihan rauhallisesti, kyllä se paranee eikä ole mitään vakavaa. Googlasin vielä juoksufoorumin kaikki polvivaivakirjoitukset illalla ennen nukkumaan menoa ja polvi oli edelleen kipeä. Aamulla vaiva oli mystisesti kadonnut ja täysin oireeton. Outo juttu! Ehkä tuo oli vaan jokin hermopinne, joka oireili. Olin laiminlyönyt venyttelyn perjantain TFW treenin jälkeen ja ehkä se oli syynä lauantain oireiluun. Toinen vaihtoehto on, että tenniskaverini Olli, jolla on ollut syksyllä polviongelmia, tartutti sen minulle, kun oltiin torstaina hetki yhdessä lounaalla eikä meillä ollut kummallakaan maskeja (heh heh). Tässä oli kuitenkin se opetus, että näitä vaivoja voi tulla koska vaan ja tässä iässä mennään fyysisen kuormituksen limiiteillä ja venyttelyt pitää aina hoitaa!

Ensi kerralla vedetään enemmän kulunutta vuotta yhteen ja luodaan myös katse kohti vuotta 2021!


Kommentit

Suosituimmat

Maratonin sijaan mäkitunkkausta ja tennistä

Taistellen maaliin HCM:llä

Treeniaikaa tuli lisää