Treeniaikaa tuli lisää

Treeniaikaa tuli lisää

Niinhän siinä sitten kävi kuten ounastelinkin, että koronatilanne ei helpota ajoissa, joten Helsinki City Running day ja sen myötä Helsinki City Maraton siirtyy viime vuoden tapaan lokakuun alkuun. Siirtopäätös oli ymmärrettävä ja koronatilanne huomioiden aivan oikein, mutta kyllähän se harmittaa, kun olin asennoitunut ja treenannut toukokuun tapahtumaan.

Toijaistenmäen laella on grillipaikka
Lähistöllä on ollut myös aikanaan pieni hyppyrimäki.

Positiivisesti ajatellen, tässä on nyt saavutettu hyvä pohjakunto ja mahdollisuudet on saavuttaa vielä parempi kisakunto sitten aikanaan. Lokakuun alku on kuitenkin sen verran kaukana, että HCM:n sijaan juoksen maratonin todennäköisesti Paavo Nurmi Marathonilla elokuun puolivälissä ja Helsinkiin mentäisiin sitten vasta ensi vuoden toukokuussa. Jos nyt kuitenkin Turkuun osuisi kovin lämmin keli tuolloin elokuussa, niin sitten varasuunnitelmana voisi olla lokakuun alussa HCM. 

Tällä suunnitelmalla on nyt sitten reilut 4 kuukautta aikaa maratoniin. Nyt on mahtava mahdollisuus päästä todella hyvään maratonkuntoon, sillä treenimääriä voi hallitusti lisätä nykyisestä. Tällä hetkelläkin tuntuu juoksukunto olevan jo aika hyvä!

Jatkan siis edelleen kolmen juoksukerran viikkoja ja pikkuhiljaa pidennän pitkiä lenkkejä. Kerran viikossa juoksen yhden kovemman treenin. Yleensä juoksukouluporukassa. Tällä viikolla teimme 6 x 200 metrin tiukkoja mäkivetoja!

Keväisessä metsässä juoksu virkistää!

Kevään edetessä on lisäksi kiva juosta metsälenkkejä. Hirvensalossa pääsee juoksemaan mäkisessä maastossa ja nyt kun polutkin ovat lumesta sulaneet, niin on mukavaa tehdä lenkki keskellä luontoa!


Kommentit

Suosituimmat

Maratonin sijaan mäkitunkkausta ja tennistä

Taistellen maaliin HCM:llä